Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar

09 apr, 2017
AvRedaktionen
Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar.
I all sin enkelhet är den här lilla rätten trevlig att bjuda på som söndagsfrukost eller som liten rätt på en påskbuffé. De knapriga brödpinnarna är goda att doppa i ägget.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

4 ägg

1 dagsgammalt bröd, t ex ciabatta

2 msk smör eller olivolja

1 dl hackade örter, persilja, basilika eller vad du tycker om

1 msk rivet citronskal

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka äggen löskokta. Skär bröden i smala ”pinnar”. Stek dem hastigt i smör eller olja. Blanda örter och citronskal på ett fat och rulla brödpinnarna i det. Salta lätt. Servera äggen i äggkoppar med brödpinnarna till att doppa i äggen.

Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar.
Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons