Löskokta ägg med smörstekta brödpinnar
09 apr, 2017
AvRedaktionen
I all sin enkelhet är den här lilla rätten trevlig att bjuda på som söndagsfrukost eller som liten rätt på en påskbuffé. De knapriga brödpinnarna är goda att doppa i ägget.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
4 ägg
1 dagsgammalt bröd, t ex ciabatta
2 msk smör eller olivolja
1 dl hackade örter, persilja, basilika eller vad du tycker om
1 msk rivet citronskal
flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Koka äggen löskokta. Skär bröden i smala ”pinnar”. Stek dem hastigt i smör eller olja. Blanda örter och citronskal på ett fat och rulla brödpinnarna i det. Salta lätt. Servera äggen i äggkoppar med brödpinnarna till att doppa i äggen.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull
Annons