Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saftig lövbiffskebab med fattoush

04 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Saftig lövbiffskebab med fattoush
En god kebab serverad i varmt pitabröd är svårslaget. Inget slår därför denna lövbiffskebab som serveras med varma grönsaker och fräsch sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 tips för att lyckas med dina hamburgareBrand logo
7 tips för att lyckas med dina hamburgare

Saftig Lövbiffs-kebab med fattoush

Kryddigt nötkött, varma grönsaker, fräsch sallad och tahinidressing i ljummet pitabröd, så gott!

Recept på lövbiffs-kebab med fattoush

4 portioner

Du behöver:

600 g lövbiff
1 vitlöksklyfta
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk fänkålsfrön
1 msk torkade chiliflagor
3 msk citronsaft
½ dl olivolja salt och nymalen svartpeppar

Fattoush:

1 knippe rädisor
200 g dadeltomater
1 gurka
50 g kalamataoliver
1 knippe färsk mynta
1 knippe färsk koriander
2 msk sesamfrön
1 msk sumak
4 msk olivolja
Salt och nymalen peppar

Tahinidressing:

1 msk tahini
3 msk citronsaft
½ dl vatten
1 dl naturell yoghurt
1 msk sumak

Frästa grönsaker:

1 aubergine
1 zucchini
1 gul lök
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

4 pitabröd

Gör så här:

  1. Strimla köttet, skär tvärs över fibrerna, annars blir bitarna sega. Skala vitlöken och krossa alla kryddor i en mortel med vitlöken. Mosa ihop till en sammanhängande massa. Blanda med citronsaft och olja, salta och peppra och skeda hälften av marinaden över köttet. Blanda väl och låt marinera i minst 30 minuter i kylen.

  2. Ansa och skiva rädisorna. Halvera tomaterna och skär gurkan i mindre bitar.
  3. Blanda rädisor, tomat, gurka och oliver i en skål. Hacka kryddörterna och vänd ner dem i salladen. Strö sesamfrön och sumak över. Droppa olja över och krydda med salt och peppar. Blanda tahini, citronsaft och vatten i en skål. Vänd ner yoghurt och smaka av med sumak.
  4. Skär aubergine och zucchini i små tärningar. Skala och hacka löken. Vänd ner grönsakerna i resterande marinad och stek mjuka i en panna 7–8 minuter. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek köttet i en stekpanna på hög värme i 4–5 minuter. Sänk värmen och stek färdigt i 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Värm pitabröden och ställ fram kött, grönsaker, sallad och dressing på bordet. Låt alla lägga ihop sin egen kebab.

Recept: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Shavarmakryddad rostad blomkål med baba ganoush

Annons