Brisket sandwich med oxbringa, surkål och ost
4 personer (köttet räcker till flera)
Tid: 15 minuter + 5 timmar i ugn
Du behöver:
1 kg färsk oxbringa
1 msk smör
salt och nymald svartpeppar
1 dl rökig barbequesås
8 tjocka skivor lagrad cheddarost
2–3 dl surkål
6 skivor lätt rostat surdegsbröd
Till servering:
saltgurka
chips
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet runtom. Hetta upp smöret och bryn det lätt runtom så det får lite färg. Lägg köttet i en ugnsfast gryta med lock eller i en form med ugnsfolie runtom. Låt köttet tillagas i nedre delen av ugnen i 5 timmar. Pensla med barbequesås mot slutet. Låt det svalna och skär sedan upp det i skivor och bryn dem lätt. Salta och peppra. Lägg på osten och lägg det på hälften av brödskivorna med en rejäl hög surkål ovanpå. Lägg på resten av bröden och servera genast med dillgurkor och chips.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom