Lyxa till det med ostron på två sätt
01 nov, 2022
Ostron osar lyx så varför inte starta festen med ostron på två sätt? Ett ostron i lökskål med majs, dragon och vinäger och ett ostron med citronmarinerad jordärtskocka.
Annons
Ostron i lökskålar med majs, dragon och vinäger
Ostron sätter tonen för årets festligaste kväll.
4 portioner
Du behöver:
4 ostron
1 stor gul lök
4 minimajskolvar
2 msk kokta majskorn
2 stjälkar dragon
1 msk äppelcidervinäger
Salt, svartpeppar
Gör så här:
- Koka löken hel med skalet på i vatten med lite salt i cirka 20 minuter tills den är mjuk. Halvera och skala löken och lossa försiktigt fyra ”skålar”.
- Dela minimajsen på längden och skär i bitar. Stek i torr, het panna tillsammans med majskornen. Hacka dragonen grovt och blanda med majs, vinäger, salt och peppar.
- Öppna ostronen och lägg dem tillsammans med vätskan från ostronskalen i dressingen. Servera i lökskålarna.
Annons
Ostron med citronmarinerad jordärtskocka
En elegant och läcker liten munsbit med frisk smak av hav och citron.
4 portioner
Du behöver:
4 ostron
50 g jordärtskockor
1 citron
Salt och peppar
Gör så här:
- Skrubba jordärtskockorna och skiva dem tunt, på mandolin eller med potatisskalare. Riv citronskalet fint och pressa ur saften, blanda med skockorna.
- Öppna ostronen och lossa dem från skalet. Lägg jordärtskockor ovanpå och servera i ostronskalen. Salta och peppra och garnera med citronskal.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam
Annons