Lyxa till det med ostron på två sätt
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
AvCarsten Kyster
Ostron osar lyx så varför inte starta festen med ostron på två sätt? Ett ostron i lökskål med majs, dragon och vinäger och ett ostron med citronmarinerad jordärtskocka.
Annons
Ostron i lökskålar med majs, dragon och vinäger
Ostron sätter tonen för årets festligaste kväll.
4 portioner
Du behöver:
4 ostron
1 stor gul lök
4 minimajskolvar
2 msk kokta majskorn
2 stjälkar dragon
1 msk äppelcidervinäger
Salt, svartpeppar
Gör så här:
- Koka löken hel med skalet på i vatten med lite salt i cirka 20 minuter tills den är mjuk. Halvera och skala löken och lossa försiktigt fyra ”skålar”.
- Dela minimajsen på längden och skär i bitar. Stek i torr, het panna tillsammans med majskornen. Hacka dragonen grovt och blanda med majs, vinäger, salt och peppar.
- Öppna ostronen och lägg dem tillsammans med vätskan från ostronskalen i dressingen. Servera i lökskålarna.
Annons
Ostron med citronmarinerad jordärtskocka
En elegant och läcker liten munsbit med frisk smak av hav och citron.
4 portioner
Du behöver:
4 ostron
50 g jordärtskockor
1 citron
Salt och peppar
Gör så här:
- Skrubba jordärtskockorna och skiva dem tunt, på mandolin eller med potatisskalare. Riv citronskalet fint och pressa ur saften, blanda med skockorna.
- Öppna ostronen och lossa dem från skalet. Lägg jordärtskockor ovanpå och servera i ostronskalen. Salta och peppra och garnera med citronskal.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam
Annons