Lyxig blåbärscheesecake med lakrits
05 nov, 2019
AvRedaktionen
Sugen på en riktigt god cheesecake? Denna blåbärscheesecake med lakrits är den perfekta efterrätten, både till fest och vardagslyx.
Annons
12 bitar
Du behöver:
300 g digestivekex
150 g smör, smält
2 tsk lakritspulver
1/4 tsk salt
Blåbärsfyllning:
3 gelatinblad
125 g blåbär
2 dl socker
1 tsk citronsaft
250 g färskost
2 3/4 dl crème fraiche
1 vaniljstång, urskrapade frön
1 krm salt
Till servering:
150 g blåa bär
Gör så här:
- Krossa kexen fint. Rör ner smält smör, lakritspulver och salt.
- Klä en form, 23 x 23 cm, med bakplåtspapper och pressa ut kexblandningen där i. Ställ svalt.
- Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10 min.
- Koka upp blåbär, ½ dl socker och citronsaft i 5 minuter.
- Mixa med stavmixer och pressa genom finmaskig sil.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsröran.
- Vispa färskost, crème fraiche, vaniljfrön, salt och resten av sockret till en slät kräm.
- Vänd ner blåbärsröran. Fördela sedan crèmen över kakan.
- Ställ kallt 6 timmar.
- Skär i bitar, dekorera med bär.
Av: Camilla Zarah Lawes Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons