Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxig crème brulée med apelsinblomsvatten

15 okt, 2019
AvRedaktionen
Recept på lyxig crème brûlée med apelsinblomsvatten
Lyxig efterrätt när den är som bäst! Crème brulée är en tidlös klassiker. Denna variant med apelsinblomsvatten är extra uppfriskande och god.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Du behöver:

1 vaniljstång

3 1/2 dl vispgrädde

1 1/2 dl standardmjölk

2 msk apelsinblomsvatten

5 äggulor

6 msk strösocker

Smör, till formarna

Till servering:

Rörsocker

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 90°.
  2. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Lägg ner i en kastrull med grädde och mjölk. Låt koka upp och lyft ur vaniljstången.
  4. Ta från värmen och tillsätt apelsinblomsvatten.
  5. Vispa äggulor och socker luftigt.
  6. Häll den varma grädden i en tunn stråle ner i äggsmeten. Rör hela tiden försiktigt med en slickepott.
  7. Smöra sex små skålar. Fyll dem med kräm och låt svalna lite.
  8. Grädda mitt i ugnen, ca 1 timme. Krämen ska vara fast i kanterna och lös inåt mitten.
  9. Låt stå kallt fram till servering.
  10. Strö rörsocker över varje portion och bränn sockret med en gasolbrännare till en karamell. Servera genast.
Recept på lyxig crème brûlée med apelsinblomsvatten
Crème brulée med apelsinblomsvatten.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

Annons