Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxig och lättlagad lövbiff provençale

02 nov, 2018
AvRedaktionen
Lyxig och lättlagad lövbiff provençale.
Lyxig men lättlagad gryta med lövbiff, gul lök, crème fraiche och senap. Klipp över lite fin slätbladig persilja innan servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

800 g lövbiff

1 gul lök

smör

salt och peppar

2 dl vatten

1 köttbuljongtärning

3 dl crème fraiche

4–5 msk senap provencale

slätbladig persilja

Gör så här:

  1. Strimla lövbiffen och stek den i smör tillsammans med finhackad lök. Lägg över i en traktörpanna eller gryta.
  2. Häll på vatten, smula i buljongen och blanda ner crème fraiche och senap.
  3. Låt allt puttra ihop några minuter och smaka av med lite salt och peppar.
  4. Klipp över lite fin slätbladig persilja innan servering.

Tips! Får du inte tag på provençalesenap: blanda 1 dl fransk senap med 1 finhackad vitlöksklyfta, 2 msk finhackad bladpersilja och några matskedar finhackad, inlagd paprika i olja.

Lyxig och lättlagad lövbiff provençale.
Lyxig och lättlagad lövbiff provençale.

Recept: Anna Jonassen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons