Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxig nyårsmiddag med hummer, oxfilé och champagnegelé

15 dec, 2018
AvRedaktionen
Nyårsmeny med hummersoppa, oxfilé och champagnegelé.
Hummersoppa, oxfilé och champagnegelé. Här kommer tre härliga recept inför nyårsafton. Passa på att duka med glitter, kandelabrar och vackert porslin inför den storslagna kvällen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

FÖRRÄTT:

Hummersoppa med dillmaränger

En smakrik och mustig hummersoppa kokad på egen fond. Dillmarängerna smälter i munnen och smakar fantastiskt gott till!

Till receptet >>

Hummersoppa med dillmaränger.
Hummersoppa med dillmaränger.

VARMRÄTT:

Oxfilé med jordärtskockspuré, portvinsreduktion och rödlöksmarmelad

Oxfilé är en riktig nyårsklassiker som alltid går hem! Här får den sällskap av både söta, syrliga och salta smaker som bildar en vacker färgsymfoni på tallriken. Rödlöksmarmeladen håller sig några veckor i kylen om det skulle bli över, och passar lika bra till fisk.

Annons

Till receptet >>

Oxfilé med jordärtskockspuré, portvinsreduktion och rödlöksmarmelad.
Oxfilé med jordärtskockspuré, portvinsreduktion och rödlöksmarmelad.

EFTERRÄTT:

Champagnegelé med passionsfruktsskum

Grandios dessert med champagne, passionsfrukt och smördegsstavar. Garnera med bladguld för extra lyxig känsla. Det går förstås bra att byta ut champagnen mot mousserande vin.

Till receptet >>

Champagnegelé med passionsfruktsskum.
Champagnegelé med passionsfruktsskum.

Här hittar du fler nyårsmenyer >>

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons