Lyxig nyårsmiddag med hummer, oxfilé och champagnegelé
15 dec, 2018
AvRedaktionen
Hummersoppa, oxfilé och champagnegelé. Här kommer tre härliga recept inför nyårsafton. Passa på att duka med glitter, kandelabrar och vackert porslin inför den storslagna kvällen.
Annons
FÖRRÄTT:
Hummersoppa med dillmaränger
En smakrik och mustig hummersoppa kokad på egen fond. Dillmarängerna smälter i munnen och smakar fantastiskt gott till!
Till receptet >>
VARMRÄTT:
Oxfilé med jordärtskockspuré, portvinsreduktion och rödlöksmarmelad
Oxfilé är en riktig nyårsklassiker som alltid går hem! Här får den sällskap av både söta, syrliga och salta smaker som bildar en vacker färgsymfoni på tallriken. Rödlöksmarmeladen håller sig några veckor i kylen om det skulle bli över, och passar lika bra till fisk.
Annons
Till receptet >>
EFTERRÄTT:
Champagnegelé med passionsfruktsskum
Grandios dessert med champagne, passionsfrukt och smördegsstavar. Garnera med bladguld för extra lyxig känsla. Det går förstås bra att byta ut champagnen mot mousserande vin.
Till receptet >>
Här hittar du fler nyårsmenyer >>
Annons