Midsommarmat som både är klassisk och lyxig – 7 recept
Vi går mot ljusare och varmare tider och snart är den ljusaste dagen här, midsommarafton. Men vad ska ni äta till denna högtid? Låt dig inspireras.
1. Recept på västerbottenskräm i snapsglas med kavring och löjrom
Väldigt enkel att göra och mycket populär som plockmat. En lite roligare version av den klassiska västerbottenpajen, helt enkelt!
TILL RECEPTET >>
2. Recept på färskpotatis med PRIMÖRSALLAD
Inget säger väl midsommar så mycket som färskpotatis. Detta är ett recept på sallad med färskpotatis, som både är god och mättande.
TILL RECEPTET >>
3. Recept på matjessill med ägg
Matjessill är för många ett måste till midsommar. Här med ägg och som med fördel kan serveras med ett gott bröd.
Till receptet >>
4. Recept på gravad lax med fläder, apelsin och löjromskräm
Det här är en annan variant på den klassiska gravad lax. Kombinera med fläder, apelsin och löjromskräm. Mums!
Till receptet >>
5. Recept på sillceviche med gurka och citronmajonnäs
Det här är en variant av ceviche med inlagd sill, dill och gurka. Så gott. Servera gärna i små glas eller koppar.
Till receptet >>
6. Recept på jordgubbscheesecake
Jordgubbstårtan serveras med massor av jordgubbar En solklart favorit på midsommarbordet.
Till receptet >>
7. Recept på gräddtårta med bär
Föredrar du den klassiska sommartårtan med goda bär, är detta något för dig. Vaniljkräm, grädde och massor med sommarens bär.