Lyxig toast med gruyère och mangold
07 apr, 2020
AvRedaktionen
Krämig, frasig och underbart god. Denna gruyère- och mangoldtoast är en ny toast-favorit! Servera med knapriga cornichoner.
Annons
4 personer
Du behöver:
80 g smör
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
200 g mangold
1 dl grädde
150 g riven gruyère
¾ tsk senap
8 skivor surdegsbröd
Till servering:
Cornichoner
Gör så här:
- Hetta upp 20 g av smöret i en stor stekpanna.
- Tillsätt hackad salladslök och hackad vitlök, fräs i 30 sekunder.
- Tillsätt repad och hackad mangold, salta och peppra och stek i 2–3 minuter tills de mjuknar och det mesta av vätskan kokat bort.
- Tillsätt grädde, ost och senap.
- Rör om tills du får en tjock och kladdig röra. Ta från värmen.
- Bred resten av smöret på en sida på varje brödskiva, lägg dem med smöret nedåt och klicka på ostsåsen på den andra sidan.
- Toppa med en brödskiva, lägg den med den smörade sidan uppåt.
- Hetta upp en stekpanna, lägg i bröden och stek dem på båda sidor tills gyllene och frasiga.
- Servera rykande heta med cornichoner.
Av: John Gregory Smith
Foto: Europapress
LÄS MER:
Svamptoast med portvin och parmesanost
Annons