Lyxiga tryfflar med olika garnering
ca 25 kulor
Tid: 1 timme och 15 minuter
Du behöver:
225 g mörk choklad (60-70 %)
1 1/2 dl vispgrädde
25 g rumsvarmt smör
Garnering:
kakao
finhackade nötter
finhackade karameller (sila bort det minsta ”pulvret”)
florsocker
finhackad choklad
finhackade tranbär
Gör så här:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädde och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär var femtonde minut. Efter cirka 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma.
Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar på händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering.
Av: Systrarna Eisenman
Foto: Jonny Lindh