Lyxig varm choklad med rom
25 nov, 2012
AvJenny Norberg
Chokladen blir härligt krämig om du skummar den varma mjölken med en mjölkskummare. Toppa med lättvispad grädde och pudra med kakao.
Annons
1 kopp
Tid: 5 minuter
Du behöver:
1 msk kakao av bra kvalitet
2 msk farinsocker
1/2 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3%)
4 cl mörk rom (kan uteslutas)
Gör så här:
Blanda kakao och farinsocker i en stor kopp. Vispa grädden till en lagom lätt konsistens. Värm mjölken i en kastrull på spisen. Häll lite av mjölken i koppen och rör om till en chokladsmet. Häll i resten av den varma mjölken och därefter rommen. Toppa med den lättvispade grädden och pudra med kakao.
Romförslag:
Clément Rhum Vieux, Martinique (nr 514) 374 kr. Ljust bärnstensfärgad rom med gröna reflexer. Nyanserad, bränd doft och smak av fat, mörk choklad, knäck och lakrits.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons