Lyxig vickningskorv med friterad lök
28 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Oavsett hur mycket vi än dukar upp på buffébordet så börjar magen kurra framåt småtimmarna. Då är denna lyxiga vickningskorv med friterad lök den perfekta nattamaten!
Annons
Lyxig vickningskorv med friterad lök
En korv med bröd kan enkelt bli så mycket mer än torrt bröd och ketchup och senap!
8 portioner
Du behöver:
2–3 bananschalottenlökar
½ dl vetemjöl
4 dl solrosolja
1–2 dl tomatsalsa
Koriander
8 korvar
8 korvbröd
Gör så här:
- Skala och skär löken i skivor. Dela försiktigt skivorna i ringar.Vänd de stora lökringarna i mjölet så de täcks helt. Spara de mindre ringarna till salsan.
- Värm oljan i en tjockbottnad kastrull. Fritera hastigt ett par lökringar i taget i oljan 5–10 sekunder. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Hacka resten av löken och blanda med tomatsalsa och koriander.
- Stek korvarna och värm eventuellt bröden. Servera korven i bröden och toppa med salsa och friterad lök.
Recept: Diana Dontsova, Emma Martiny, Linn Grubbström Foto: Philip Hoepner, Iben Bolling, Kaufmann, Betina Hastoft, Diana Dontsova, Winnie Methmann
Annons