Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Catarina Königs lyxiga citronrisotto

23 feb, 2024
AvCatarina König
Recept på Catarina Königs lyxiga citronrisotto
Catarina König
Är det någon som vet hur man lagar en riktigt lyxig citronrisotto så är det Catarina König. Här är hennes bästa recept!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: DukningBrand logo
Middag hos Wood: Dukning

Krämigt lyxig citronrisotto

Inget smeker gommen som en riktigt krämig risotto.

Så lagar du Catarina Königs krämigt lyxiga citronrisotto
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 bananschalottenlökar
2 msk smör
8 dl vatten
2 msk kyckling- eller grönsaksfond
3 dl arborioris
2 dl vitt vin
50 g parmesan, riven
25 g smör
1 citron, rivet skal
Salt
Nymalen svartpeppar

Till servering:

Parmesan
Olivolja
Färsk basilika
Ekologisk citron

Gör så här:

  1. Finhacka schalottenlöken och fräs den mjuk och glansig i smör. Koka upp vatten och kycklingfond, låt stå på plattan för att hållas varmt. Tillsätt riset i löken och låt fräsa med några minuter. Höj sedan värmen och häll på vinet. Låt koka in i riset 1–2 minuter. Tillsätt fonden successivt i riset vartefter det kokar in. Rör ofta.
  2. När riset mjuknat ”al dente” och vätskan kokat in till en krämig risotto, tillsätt riven parmesan och smöret. Rör ihop och smaka av med citronzest från 1 hel citron, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Servera risotton med hyvlad parmesan. Ringla över lite olivolja och dekorera med färska basilikablad. Strö lite citronzest över och servera direkt.

Foto: Catarina König

Annons