Lyxiga getostsnittar med päron och pinjenötter
15 okt, 2019
AvRedaktionen
Snittar funkar både som snacks, till förrätt eller på festen. Dessa getostsnittar med päron är underbart smakrika! Toppa med honung och pinjenötter för bästa resultat.
Annons
8 bitar
Du behöver:
1/2 dl pinjenötter
100 g färskost
100 g getost utan skal
2 msk flytande honung
1 msk hackad färsk rosmarin
8 skivor baguette
1–2 päron
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna.
- Rör ihop färskost, getost, 1 msk honung, hackad rosmarin och hälften av pinjenötterna.
- Skär baguetten i skivor, på diagonalen så du får lite större skivor. Rosta brödet.
- Dela och kärna ur päronen och skär dem i tunna skivor.
- Bred getostsröra på brödskivorna och toppa med päronskivorna.
- Ringla över 1 msk honung och strössla med resten av pinjenötterna.
- Salta och peppra och servera som snacks eller som enkel förrätt.
Av: Gitte Heidi Rasmusen, Julie Hey
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
LÄS MER:
Supergoda snittar med rökt laxröra
Annons