Lyxiga jelloshots med champagne – perfekt till nyårsfesten
Champagne hör nyåret till och i år får bubblorna gärna serveras med en twist.
De här vackra jelloshotsen med smak av champagne kan med fördel förberedas kvällen innan, så du får mer tid över till annat på årets sista – och festligaste – dag.
Se filmen här:
Lyxiga jelloshots med champagne – recept
Du behöver:
4 dl champagne
4 msk färsk citronjuice
4 msk sockerlag
5 tsk gelatinpulver eller ett veganskt alternativ, exempelvis agar agar eller vegegel
Strössel
Ätbar metallicspray (finns i välsorterade matbutiker eller bakbutiker)
Bakplåtspapper
Liten form
Gör så här:
1. Blanda citronjuice och sockerlag.
2. Tillsätt gelatinpulver eller det veganska alternativet.
3. Koka upp och rör tills pulvret är upplöst.
4. Tillsätt champagne och skopa bort skummet.
5. Häll upp i form och låt stelna i kylen, några timmar eller över natten.
6. Vänd upp och skär jellon i kuber.
7. Dekorera med ätbar silverspray och strössel.