Lyxiga vaktelägg med rom
20 mar, 2020
AvRedaktionen
Lyxa till det med vaktelägg! Denna variant med rom är ljuvlig. Går även bra med hönsägg som delas i mindre bitar.
Annons
24 ägghalvor
Du behöver:
12 vaktelägg
grovt salt
1 mogen avokado
1–2 msk crème fraiche, 34%
Lite citronsaft
Salt och svartpeppar
80 g stenbitsrom
Garnering:
Färsk körvel
Gör så här:
- Koka äggen i 5 minuter.
- Låt svalna i kallt vatten.
- Dela varje ägg och ställ halvorna på små högar med grovt salt så balanserar de bättre.
- Skrapa avokadoköttet ner i en skål.
- Mosa ihop till en slät kräm med crème fraiche.
- Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
- Fyll en spritspåse, eller en fryspåse med klippt öppning, med avokadokräm.
- Spritsa lite kräm på varje ägghalva, toppa med stenbitsrom och garnera med färsk körvel.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Friterad sparris med vaktelägg, rökt lax, löjrom och avokadokräm
Annons