Fikonmacka med getost och rostade nötter
15 jan, 2017
AvRedaktionen
Vacker macka med färska fikon som har både sötma och lite beska vilket bryter av fint mot den krämiga getosten och de sötsalta nötterna.
Annons
4 port
Tid: 20 min
Du behöver:
8 skivor Pågen Rågbröd
200 g färskost
50 g mjuk getost
6 färska fikon
Några kvistar timjan
Honungsrostade nötter:
(kan ersättas med rostade nötter)
2 msk smör
½ dl valnötter eller andra nötter
3 msk honung
1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Vispa ihop färskosten med getosten med en elvisp. Skär fikonen i tunna skivor.
- Hetta upp en stekpanna med smöret. Stek valnötterna lätt. Strö över flingsalt. Ringla över honungen och låt koka in tills honungen börjar bli gyllenbrun. Häll av på ett bakplåtspapper. Dra isär nötterna lite med en gaffel. Låt svalna och hacka sedan lätt.
- Bre färskosten på mackorna. Lägg på fikon och nötter. Garnera med timjan och ringla över lite honung.
Foto och recept: Pågen
Annons