Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fikonmacka med getost och rostade nötter

15 jan, 2017
AvRedaktionen
Fikonmacka med getost och rostade nötter.
Vacker macka med färska fikon som har både sötma och lite beska vilket bryter av fint mot den krämiga getosten och de sötsalta nötterna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Tid: 20 min

Du behöver:

8 skivor Pågen Rågbröd

200 g färskost

50 g mjuk getost

6 färska fikon

Några kvistar timjan

Honungsrostade nötter:

(kan ersättas med rostade nötter)

2 msk smör

½ dl valnötter eller andra nötter

3 msk honung

1 nypa flingsalt

  Gör så här:

  1. Vispa ihop färskosten med getosten med en elvisp. Skär fikonen i tunna skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smöret. Stek valnötterna lätt. Strö över flingsalt. Ringla över honungen och låt koka in tills honungen börjar bli gyllenbrun. Häll av på ett bakplåtspapper. Dra isär nötterna lite med en gaffel. Låt svalna och hacka sedan lätt.
  3. Bre färskosten på mackorna. Lägg på fikon och nötter. Garnera med timjan och ringla över lite honung.
Fikonmacka med getost och rostade nötter.
Fikonmacka med getost och rostade nötter.

Foto och recept: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons