Pizzamacka bianco med portabello och parmesan
15 jan, 2017
AvRedaktionen
Pizza bianco är pizza utan tomatsås. Här i form av en macka med crème fraiche och prästost som får gratinera i ugnen under tiden svampen steks med vitlök och persilja.
Annons
4 port
Tid: 20 min
Du behöver:
4 skivor Pågen Jättefranska
1 vitlöksklyfta
½ dl crème fraiche
150 g riven prästost
4 stora portabellosvampar eller motsvarande mängd champinjoner
50 g smör
1 vitlöksklyfta
1 knippe persilja
1 citron
salt och peppar
parmesan eller annan vällagrad ost till servering
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Gnid med en delad vitlöksklyfta. Bred på crème fraiche och strö över osten. Låt gratinera tills osten fått fin färg.
- Skär svampen i skivor. Hetta upp en stor stekpanna med smöret och en hel vitlöksklyfta. Stek svampen tills den fått lite färg och mjuknat. Salta och peppra. Finhacka persiljan och blanda ner den mot slutet. Dra av från värmen. Släng bort vitlöken.
- Riv skalet från citronen på finaste sidan av rivjärnet. Blanda ner i svampen.
- Fördela svampen på de gratinerade brödskivorna. Riv över parmesan eller annan vällagrad ost.
Foto och recept: Pågen
Annons