Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Matig macka med rödbetshummus och rostad fetaost

15 jan, 2017
AvRedaktionen
Matig macka med rödbetshummus och rostad fetaost.
Färgglad och näringsrik macka med rödbetshummus och rostad fetaost. På bilden används alfa-groddar men de går givetvis bra att byta ut mot andra spännande alternativ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Tid: 30 min

Du behöver:

8 skivor Pågen Kornelle

150 g fetaost

1 förp groddar

1 förp ärtskott

½ dl rostade pumpakärnor

Rödbetshummus:

500 g färdigkokta rödbetor

1 förp kokta kikärter ca 390 g

1 vitlöksklyfta

½ msk spiskummin

3 msk olivolja

½ citron

salt och cayennepeppar

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fetaosten i tärningar, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt baka tills osten fått fin färg.
  2. Mixa samman rödbetor, kikärter, vitlök, spiskummin, olivolja och saften av en halv citron med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Skär av en bit av stjälken på ärtskotten, skär sedan resterande del i mindre bitar. Blanda ärtskotten med groddarna.
  4. Bre rödbetshummusen på brödskivorna. Toppa med fetaost, groddar, ärtskott och pumpakärnor.
Matig macka med rödbetshummus, groddar och rostad fetaost.
Matig macka med rödbetshummus, groddar och rostad fetaost.

Foto och recept: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons