Matig macka med rödbetshummus och rostad fetaost
15 jan, 2017
AvRedaktionen
Färgglad och näringsrik macka med rödbetshummus och rostad fetaost. På bilden används alfa-groddar men de går givetvis bra att byta ut mot andra spännande alternativ.
Annons
4 port
Tid: 30 min
Du behöver:
8 skivor Pågen Kornelle
150 g fetaost
1 förp groddar
1 förp ärtskott
½ dl rostade pumpakärnor
Rödbetshummus:
500 g färdigkokta rödbetor
1 förp kokta kikärter ca 390 g
1 vitlöksklyfta
½ msk spiskummin
3 msk olivolja
½ citron
salt och cayennepeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär fetaosten i tärningar, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt baka tills osten fått fin färg.
- Mixa samman rödbetor, kikärter, vitlök, spiskummin, olivolja och saften av en halv citron med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Skär av en bit av stjälken på ärtskotten, skär sedan resterande del i mindre bitar. Blanda ärtskotten med groddarna.
- Bre rödbetshummusen på brödskivorna. Toppa med fetaost, groddar, ärtskott och pumpakärnor.
Foto och recept: Pågen
Annons