Vegansk macka med portabello och tryffelmajonnäs
15 jan, 2017
AvRedaktionen
Vegansk macka med portabello som ugnsbakas under ett krispigt örttäcke vilket ger en djup och mustig smak. I receptet används vegansk majonnäs – men det går givetvis bra med vanlig.
Annons
4 port
Tid: 30 min
Du behöver:
4 skivor Pågen Energi
1 vitlöksklyfta
50 g sallad
½ dl rostad lök
salt och peppar
Örtbakad portabello:
4 stora portabellosvampar
1 knippe persilja
1 knippe timjan
1 vitlöksklyfta
½ dl ströbröd
50 g mjölkfritt margarin/smör eller ½ dl rapsolja
Tryffelmajonnäs:
2 dl äggfri majonnäs/vanlig majonnäs
tryffelolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg svamparna i en ugnsfast form med hatten nedåt. Salta och peppra.
- Finhacka persilja, timjan och vitlök. Blanda med ströbröd och margarin/smör/olja. Salta lätt. Fördela blandningen på svamparna. Låt baka tills blandningen fått fin färg, ca 15 min.
- Blanda samman majonnäsen med några droppar tryffelolja.
- Rosta bröden i brödrost. Gnid med en delad vitlöksklyfta.
- Bre på majonnäs, lägg på sallad och portabello. Strö över rostad lök.
Foto och recept: Pågen
Annons