Mac 'n' Cheese med bacon
08 jan, 2018
AvRedaktionen
Macaroni and cheese, eller kort och gott mac 'n' cheese, är en krämig pastarätt som passar perfekt när man vill ha något varmt och mättande.
Annons
2 portioner
Tid: 45 minuter
Du behöver:
1 näve brödtärningar
olivolja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 msk senapspulver
1 msk mjöl
2 1/2 dl mjölk (3 %)
100 g cheddarost (riven)
175 g rigatoni
4 skivor bacon (stekta)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg brödtärningar på en plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen cirka 5 minuter.
- Smält smör i en stekpanna. Lägg i vitlök och senapspulver och stek i 1 minut. Rör ner mjöl och rör om på låg värme i 1 minut. Vispa gradvis i mjölken och låt koka upp tills det tjocknat (cirka 4 minuter). Rör ner osten och rör om tills den smält.
- Koka pastan al dente, låt rinna av och blanda med ostsås och hackat bacon.
- Häll upp i 2 ugnsfasta skålar, toppa med brödtärningar och grädda i 20 minuter.
Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb
Annons