Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mac 'n' Cheese med bacon

08 jan, 2018
AvRedaktionen
Mac 'n' Cheese med bacon.
Macaroni and cheese, eller kort och gott mac 'n' cheese, är en krämig pastarätt som passar perfekt när man vill ha något varmt och mättande.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Tid: 45 minuter

Du behöver:

1 näve brödtärningar

olivolja

1 msk smör

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1 msk senapspulver

1 msk mjöl

2 1/2 dl mjölk (3 %)

100 g cheddarost (riven)

175 g rigatoni

4 skivor bacon (stekta)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg brödtärningar på en plåt, ringla över olivolja och rosta i ugnen cirka 5 minuter.
  2. Smält smör i en stekpanna. Lägg i vitlök och senapspulver och stek i 1 minut. Rör ner mjöl och rör om på låg värme i 1 minut. Vispa gradvis i mjölken och låt koka upp tills det tjocknat (cirka 4 minuter). Rör ner osten och rör om tills den smält.
  3. Koka pastan al dente, låt rinna av och blanda med ostsås och hackat bacon.
  4. Häll upp i 2 ugnsfasta skålar, toppa med brödtärningar och grädda i 20 minuter.
Mac 'n' Cheese med bacon.
Mac ‘n’ Cheese med bacon.

Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons