Magisk och oemotståndlig red velvet-tårta
01 okt, 2019
AvRedaktionen
En efterrätt utöver det vanliga! Denna red velvet-tårta får sin färg från röd pastafärg och är lika fin som den är god.
Annons
Receptet kommer från Emma Brink Rask.
8–10 bitar
Red velvet-tårta:
3 ägg
180 g (ca 2 dl) socker
120 g (ca 2 dl) vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1/2 dl filmjölk
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk vegetabilisk olja
1/2 tsk röd pastafärg
Cream cheese-frosting:
150 g rumsvarmt smör
180 g (ca 3 dl) florsocker
2 tsk vaniljsocker
600 g kall cream cheese
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160° varmluft (175° vanlig ugn) och smörj tre formar (16 cm i diameter) och klä med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda filmjölken med vitvinsvinäger, olja och den röda färgen.
- Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt in dem.
- Vänd till sist ner filmjölksblandningen och rör försiktigt runt tills allt har blandats.
- Fördela smeten i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, känn med en sticka. Bottnarna ska inte vara kladdiga men se till att inte överbaka dem, då blir de lätt torra.
- Ta ut bottnarna och låt dem svalna någon minut i formarna, stjälp sedan upp och låt dem svalna helt.
- Se till att smöret är mjukt, men inte för mjukt. Vispa det sedan i ca 3–4 minuter tills det blir helt vitt.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa i ca 1 minut till.
- Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills allt gått ihop till en fast frosting.
- Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa en krans runt kanten på första botten och sedan i mitten. Sätt på nästa botten och upprepa.
- Dekorera med färska röda bär.
Foto: Lennart Weibull
LÄS MER:
9 vackra tårtfat med fot
17 vackra tårtor i olika stilar – perfekta för höstbröllopet
Annons