Magiskt god zucchinilasagne
03 mar, 2020
AvRedaktionen
Satsa vegetariskt! Denna zucchinilasagne är riktigt god. Här samlas allt i en form – enkelt och smidigt.
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 zucchini
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
2 tsk oregano
olja till stekning
75 g färdigskuren grönkål
200 g babyspenat
250 g ricotta
½ ekologisk citron, skalet
Salt och svartpeppar
100 g riven mozzarella
Till servering:
Grovt bröd
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°.
- Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
- Hacka lök och vitlök och stek försiktigt i lite olja tillsammans med oregano.
- Tillsätt grönkål och spenat och stek tills spenaten faller ihop.
- Blanda ner ricotta och smaka av med citronskal, salt och peppar.
- Fördela lager med zucchini respektive ricottaröra i ett mindre, ugnsfast fat.
- Toppa med zucchini.
- Strö mozzarella över och grädda grönsaksformen i ugnen i ca 35 minuter.
- Servera gärna med nybakat bröd till.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Medelhavspasta med zucchini och mozzarella
Annons