Len majs- och potatissoppa
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
En varm soppa passar perfekt när det är kyligt ute. Majsen gör soppan söt och de salta jordnötterna ger både sälta och lite krisp.
Annons
Len majs- och potatissoppa
Den krämiga söta soppan blir ännu godare med en knaprig och salt topping, här i form av jordnötter.
4 förrättsportioner
Du behöver:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 potatis
1 msk olja
300 g majskorn
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk havregrädde
salt och peppar
Topping:
½ dl salta jordnötter
Gör så här:
- Skala och skär lök, vitlök och potatis i bitar. Fräs i olja utan att de tar färg. Tillsätt avrunnen majs och fräs tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt vatten och havregrädde. Låt sjuda under lock i 10 minuter.
- Ta från värmen, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar, strö över nötter.
Recept: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons