Majsbröd
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
1 pajform
Majsbröd är ett måste på Thanksgiving. Här har smaken tuffats till med finhackad jalapeño, som tillhör de medelstarka chilipeppar-sorterna. Godast samma dag det bakats.
7 dl majsmjöl
3 dl vetemjöl
4 msk råsocker
2 tsk salt
5 tsk bakpulver
2 ägg
5 dl lättfil
140 g smör (smält)
2 jalapeñopepparfrukter (urkärnade och finhackade)
Sätt ugnen på 220°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, lättfil och smält smör i en annan skål. Vispa ner äggsmeten och hackad jalapeño i de torra ingredienserna tills allt är väl blandat. Häll smeten i väl smord pajform (25 cm diameter) med löstagbar botten, och grädda i ca 20 minuter, tills brödet fått fin färg.
Annons