Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Majsbröd

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 pajform

Majsbröd är ett måste på Thanksgiving. Här har smaken tuffats till med finhackad jalapeño, som tillhör de medelstarka chilipeppar-sorterna. Godast samma dag det bakats.

7 dl majsmjöl

3 dl vetemjöl

4 msk råsocker

2 tsk salt

5 tsk bakpulver

2 ägg

5 dl lättfil

140 g smör (smält)

2 jalapeñopepparfrukter (urkärnade och finhackade)

Sätt ugnen på 220°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, lättfil och smält smör i en annan skål. Vispa ner äggsmeten och hackad jalapeño i de torra ingredienserna tills allt är väl blandat. Häll smeten i väl smord pajform (25 cm diameter) med löstagbar botten, och grädda i ca 20 minuter, tills brödet fått fin färg.

Annons