Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Majskyckling med ugnsbakade grönsaker

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Varmrätt

Tid: 25 minuter

Detta är toppenmat för dig som vill vara lite mer GI-mässig. Välj gärna majskyckling för den goda smakens skull. Persillade är en fransk kryddblandning av persilja, vitlök och havssalt, som bl a Santa Maria har på burk.

4 kycklingbröst

2 fänkål

4–6 palsternackor

olivolja

2 msk persillade

salt och nymalen svartpeppar

Med…

Sallad på blomkål, broccoli och tomater:

1 bukett broccoli

1 litet blomkålshuvud

1 näve cocktailtomater (i halvor)

Dressing:

1 vitlöksklyfta (pressad)

1/2 röd spansk pepparfrukt (finhackad)

2 msk limejuice

4 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Skala och dela fänkål och palsternacka på längden. Fördela dessa i en ugnsfast form. Lägg kycklingbrösten ovanpå.

Ringla lite olivolja över grönsaker och kyckling och strö persillade över.

Ugnsstek alltsammans i ca 20 min.

Lättkoka under tiden buketter av broccoli och blomkål. Vispa ihop dressingen under tiden. Häll av kokvattnet och blanda med halverade tomater och dressingen.

Servera kycklingen skuren i snygga skivor, med fänkål och pals-ternacka, smaksatta med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.

Servera den goda ljumma salladen bredvid.

Annons