Majskyckling med ugnsbakade grönsaker
4 personer
Varmrätt
Tid: 25 minuter
Detta är toppenmat för dig som vill vara lite mer GI-mässig. Välj gärna majskyckling för den goda smakens skull. Persillade är en fransk kryddblandning av persilja, vitlök och havssalt, som bl a Santa Maria har på burk.
4 kycklingbröst
2 fänkål
4–6 palsternackor
olivolja
2 msk persillade
salt och nymalen svartpeppar
Med…
Sallad på blomkål, broccoli och tomater:
1 bukett broccoli
1 litet blomkålshuvud
1 näve cocktailtomater (i halvor)
Dressing:
1 vitlöksklyfta (pressad)
1/2 röd spansk pepparfrukt (finhackad)
2 msk limejuice
4 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Skala och dela fänkål och palsternacka på längden. Fördela dessa i en ugnsfast form. Lägg kycklingbrösten ovanpå.
Ringla lite olivolja över grönsaker och kyckling och strö persillade över.
Ugnsstek alltsammans i ca 20 min.
Lättkoka under tiden buketter av broccoli och blomkål. Vispa ihop dressingen under tiden. Häll av kokvattnet och blanda med halverade tomater och dressingen.
Servera kycklingen skuren i snygga skivor, med fänkål och pals-ternacka, smaksatta med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera den goda ljumma salladen bredvid.