Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mandel- och körsbärspaj

25 maj, 2016
AvRedaktionen
Mandel- och körsbärspaj med vanilj crème fraiche.
Saftiga körsbär och fyllning med crème fraiche gör den här pajen till en sagolik avslutning på sommarmiddagen. Servera med vanilj-crème fraiche.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Tid: 1 timme

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör (kylskåpskallt)

3 msk vatten (kallt)

1 nypa salt

Fyllning:

1 dl mandel (skållad, skalad och rostad)

2 ägg

1 dl socker

1 dl crème fraiche

1/2 citron (rivet skal)

2 dl urkärnade körsbär

Gör så här:

Blanda samman mjöl, smör, vatten och salt. Låt pajdegen vila i cirka 30 minuter i kylskåpet. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut pajskalet i en form med löstagbar botten och förgrädda i cirka 7 minuter. Mixa mandeln riktigt fint. Vispa ägg och socker. Rör ner mandeln och blanda i crème fraiche och citronskal.

Häll över mandelfyllningen och lägg i körsbären. Grädda i cirka 25 minuter i mitten av ugnen tills pajen är gyllenbrun. Servera vanilj-crème fraichen till pajen.

Vanilj-crème fraiche:

2 dl crème fraiche

1 vaniljstång

1/2 dl florsocker

Gör så här:

Häll ner crème fraiche i en bunke. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en vass kniv. Tillsätt fröna i crème fraichen tillsammans med florsocker och rör tills cremen är slät och florsockret är löst.

Mandel- och körsbärspaj med vanilj crème fraiche.
Mandel- och körsbärspaj med vanilj crème fraiche.

Av: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons