Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mandel- och mozzarellafyllt kycklingbröst med grillad sparris

14 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0501 Grilla inne

Mandel- och mozzarellafyllt kycklingbröst med grillad sparris

4 personer

Fyllda kycklingbröst blir saftiga och bra i grillpanna. Ärtskott finns med lite tur i grönsaksdisken, du hittar dem bland groddarna.

4 kycklingbröst

4 stora skivor parmaskinka

100 g mandel (grovhackad)

2 mozzarellaostar à 125 g (grovrivna)

1 kruka basilika (hackad)

salt och nymalen

svartpeppar

grillad sparrissallad:

500 g färsk grön sparris

200 g färska haricots verts

1 msk olivolja

100 g ärtskott

1 dl svarta oliver

Blanda mandel med mozzarella och basilika. Skär ett snitt längs ena sidan av kycklingfi léerna utan att skära igenom. Vik ut dem, salta och peppra och fördela ostblandningen ovanpå. Rulla ihop fi léerna och linda in dem i parmaskinkan. Grilla kycklingbrösten i het grillpanna cirka 15 min på varje sida. Skär av de lite träiga ändarna på sparrisen under tiden, och skala den. Koka bönorna i saltat vatten. Bönorna blir klara på ca 2 min, låt dem ha lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och krydda med salt och peppar. Grilla sparrisen hastigt i het grillpanna, cirka 2 min per sida. Lägg upp sparris och bönor på tallrikarna. Ringla över olivolja och dekorera med ärtskott och svarta oliver. Skär upp kycklingen som på bilden och servera med sparrissalladen.

Att dricka till: Casal di Serra, Verdicchio dei Castelli Jesi (nr 12419) 79 kr, Marche, Italien. Torrt fylligt och smakrikt vitt vin med inslag av äpple och mandel.

Annons