Mandel- och mozzarellafyllt kycklingbröst med grillad sparris
Mandel- och mozzarellafyllt kycklingbröst med grillad sparris
4 personer
Fyllda kycklingbröst blir saftiga och bra i grillpanna. Ärtskott finns med lite tur i grönsaksdisken, du hittar dem bland groddarna.
4 kycklingbröst
4 stora skivor parmaskinka
100 g mandel (grovhackad)
2 mozzarellaostar à 125 g (grovrivna)
1 kruka basilika (hackad)
salt och nymalen
svartpeppar
grillad sparrissallad:
500 g färsk grön sparris
200 g färska haricots verts
1 msk olivolja
100 g ärtskott
1 dl svarta oliver
Blanda mandel med mozzarella och basilika. Skär ett snitt längs ena sidan av kycklingfi léerna utan att skära igenom. Vik ut dem, salta och peppra och fördela ostblandningen ovanpå. Rulla ihop fi léerna och linda in dem i parmaskinkan. Grilla kycklingbrösten i het grillpanna cirka 15 min på varje sida. Skär av de lite träiga ändarna på sparrisen under tiden, och skala den. Koka bönorna i saltat vatten. Bönorna blir klara på ca 2 min, låt dem ha lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och krydda med salt och peppar. Grilla sparrisen hastigt i het grillpanna, cirka 2 min per sida. Lägg upp sparris och bönor på tallrikarna. Ringla över olivolja och dekorera med ärtskott och svarta oliver. Skär upp kycklingen som på bilden och servera med sparrissalladen.
Att dricka till: Casal di Serra, Verdicchio dei Castelli Jesi (nr 12419) 79 kr, Marche, Italien. Torrt fylligt och smakrikt vitt vin med inslag av äpple och mandel.