Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mandel- och sötpotatissallad med avokado

29 sep, 2015
AvRedaktionen
Mandel- och sötpotatissallad med avokado.
Den här matiga och krispiga salladen med mandel, sötpotatis och avokado passar fint till det mesta på grillen. Gör en god dressing med olja, citron och pesto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 sötpotatisar (i klyftor)

3 msk olivolja

salt och peppar

200 g körsbärstomater

250 g rucola

250 g babyspenat

4 avokado (i klyftor)

4 msk rostade skalade mandlar

Dressing:

6 msk avokadoolja

2 msk pressad citron

1 msk pesto

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg sötpotatisklyftorna på en bakpappersklädd plåt, ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Rör om och rosta i ugnen i 35 minuter eller tills de mjuknat.
  4. Lägg på körsbärstomaterna de sista 10 minuterna.
  5. Lägg upp på ett fat och strö över rucola, babyspenat, avokado och mandlar.
  6. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla över.
Mandel- och sötpotatissallad med avokado.
Mandel- och sötpotatissallad med avokado.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons