Mandelkaka med vit choklad-frosting och färska bär
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Färska bär, mandelkaka, vit choklad-frosting... En lika god som vacker efterrätt! Så gör du den här mandelkakan!
Annons
Mandelkaka med vit choklad-frosting och färska bär
Ingen middag är komplett utan dessert! Slutet gott, allting gott!
8 portioner
Du behöver:
100 g mandlar
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
1 dl socker
⅓ dl farinsocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
Färskostsfrosting:
50 g vit choklad
150 g naturell färskost
50 g mjukt smör
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk citron, skalet
Garnering:
300 g färska bär
Ätbara blommor eller örter
Ätbart guldpulver
Frystorkat hallonpulver
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform, 20–22 cm i diameter. Mixa mandlarna till ett grovt mjöl med en minihackare. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen fint. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält helt. Låt sedan svalna i 5 minuter.
- Vispa ägg, socker och farin luftigt med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och blanda ihop. Vänd ner mandelmjöl, vetemjöl och salt i smeten.
- Fyll formen med smet och grädda i ugnen i 30 minuter. Kakan får gärna verka undergräddad när du tar ut den. Låt svalna på ett ugnsgaller och ställ därefter kallt i minst 6 timmar.
- Hacka chokladen till färskostskrämen och smält den över vattenbad. Vispa ihop färskost, mjukt smör, florsocker, vaniljsocker och finrivet citronskal med elvisp. Tillsätt den smälta chokladen och blanda runt.
- Lägg kakan på ett fat. Fyll en spritspåse med tyll med frosting och dekorera kakan. Garnera med bär, ätbara örter, guldpulver och frystorkade hallon.
Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons