Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mandelpannacotta med körsbärsgranita

14 dec, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på mandelpannacotta med körsbärsgranita
Förutom att den här mandelpannacottan med körsbärsgranita är läcker att duka fram så kan du enkelt förbereda den dagen innan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Mandelpannacotta med körsbärsgranita

Perfekt dessert att ha på vänt i kylen.

Mandelpannacotta med körsbärsgranita är en perfekt dessert att förbereda dagen innan

4 personer

Annons

Du behöver:

5 dl körsbärsjuice
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjölk
1 vaniljstång
1 dl socker
3 gelantinblad
75 g mandelspån

Gör så här:

  1. Häll juice i en grund plastform och sätt den i frysen tills den är helt genomfrusen.
  2. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10 minuter. Koka grädde, mandelmölk, socker och snittad urskrapad vaniljstång i en kastrull, ta från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden tills de smält. Rör ner flagad mandel. Lyft ur vaniljstången, häll upp gräddblandningen i glas och se till att det finns plats på toppen för graniten. Sätt i kylen 3 timmar.
  3. Ta ut den frysta körsbärsjuicen och skrapa den med en gaffel till iskristaller. Toppa pannacottan med den och servera genast.

Recept och foto: All over press

Annons