Mandelpannacotta med körsbärsgranita
14 dec, 2022
AvRedaktionen ELLE
Förutom att den här mandelpannacottan med körsbärsgranita är läcker att duka fram så kan du enkelt förbereda den dagen innan!
Annons
Mandelpannacotta med körsbärsgranita
Perfekt dessert att ha på vänt i kylen.
4 personer
Annons
Du behöver:
5 dl körsbärsjuice
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjölk
1 vaniljstång
1 dl socker
3 gelantinblad
75 g mandelspån
Gör så här:
- Häll juice i en grund plastform och sätt den i frysen tills den är helt genomfrusen.
- Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10 minuter. Koka grädde, mandelmölk, socker och snittad urskrapad vaniljstång i en kastrull, ta från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden tills de smält. Rör ner flagad mandel. Lyft ur vaniljstången, häll upp gräddblandningen i glas och se till att det finns plats på toppen för graniten. Sätt i kylen 3 timmar.
- Ta ut den frysta körsbärsjuicen och skrapa den med en gaffel till iskristaller. Toppa pannacottan med den och servera genast.
Recept och foto: All over press
Annons