Pannacotta med kaffe och chokladcrunch
01 nov, 2022
AvLinn Grubbström
Pannacotta måste ändå vara desserternas dessert! Den går att smaksätta på så många olika sätt – som här med kaffe och chokladcrunch.
Annons
Pannacotta med kaffe och chokladcrunch
Lägg gärna toppingen i en fin halvmåne.
4 portioner
Annons
Du behöver:
3 ¾ dl vispgrädde
1 ½ dl färskbryggt kaffe
60 g (drygt ½ dl) socker
½ vaniljstång
2 tsk rom (valfritt)
3 gelatinblad
Topping:
20 g mörk choklad
2 msk rostade hasselnötter
5 stjälkar röd harsyra eller ätliga blommor
Gör så här:
- Häll grädde, kaffe, socker och fröna från vaniljstången i en kastrull. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Häll i rom, om du vill ha det.
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur vattnet och rör snabbt ner gelatinbladen i den varma gräddblandningen.
- Fördela gräddblandningen i små skålar och ställ i kylen minst 5 timmar.
- Topping: Hacka choklad och hasselnötter grovt. Fördela ovanpå pannacottan tillsammans med ätliga örter eller blommor.
Foto: Peter Kam, Martin Tanggaard, Maria Warnke Nørregaard
Annons