Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme

05 aug, 2016
AvRedaktionen
Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme.
En matig potatissallad är given på kräftkalaset eller buffén, här med smakrik Västerbottensost, färska champinjoner och syrlig citronkräm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

800 g mandelpotatis

1 kruka dill

250 g champinjoner

1 liten rödlök

1 liten bit Västerbottensost

50 g blandad sallad

Citroncreme:

2 dl crème fraiche

1 citron, skalet

salt

nymalen svartpeppar

Till servering:

2 msk jungfruolivolja

1 tsk pressad citronsaft

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen svalna. Dela den i mindre bitar. Skiva champinjonerna och stek dem gyllene i smör med salt och svartpeppar. Skala och strimla rödlöken fint. Arrangera sallad, potatis, champinjoner och rödlök på ett serveringsfat. Hyvla över västerbottenost och avsluta med några dillvippor.

Blanda ingredienserna till citronkrämen och ringla den över salladen. Avsluta med lite god olivolja och pressad citron.

Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme.
Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons