Mandelpotatissallad med champinjoner och citroncreme
6 personer
Tid: 40 minuter
Ingredienser:
800 g mandelpotatis
1 kruka dill
250 g champinjoner
1 liten rödlök
1 liten bit Västerbottensost
50 g blandad sallad
Citroncreme:
2 dl crème fraiche
1 citron, skalet
salt
nymalen svartpeppar
Till servering:
2 msk jungfruolivolja
1 tsk pressad citronsaft
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen svalna. Dela den i mindre bitar. Skiva champinjonerna och stek dem gyllene i smör med salt och svartpeppar. Skala och strimla rödlöken fint. Arrangera sallad, potatis, champinjoner och rödlök på ett serveringsfat. Hyvla över västerbottenost och avsluta med några dillvippor.
Blanda ingredienserna till citronkrämen och ringla den över salladen. Avsluta med lite god olivolja och pressad citron.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner