Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mandlar med mörk choklad och havssalt

05 maj, 2016
Sött och salt i en utsökt kombination kan aldrig slå fel. De här mandlarna täckta av mörk choklad och havssalt är ett gott och nyttigt snack när sötsuget sätter in.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
mandlar-salt-choklad

Mättande, hälsosamt och gott – mandlar är det perfekta tilltugget. Och täckta av mörk choklad får du dessutom i dig välgörande antioxidanter samtidigt som sötsuget mättas.

Du behöver:

170 gram mörk choklad

3,5 dl sötmandlar

Havssalt (grovmalet)

Gör så här:

1. Täck en ugnsplåt bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2. Smält chokladen över ett vattenbad tills du får en jämn massa.

3. Lägg i mandlarna i den smälta chokladen och se till så att alla mandlar täcks. Ta upp en och en med en gaffel, droppa av överflödig choklad och lägg på plåten med bakplåtspapper.

4. Strö över havssalt och låt stelna. Vill du snabba på processen – ställ plåten i kylskåpet.

Källa och foto: Sally’s baking addiction

Annons