Marängrulle med jordgubbar, rosenblad och violer
24 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det är dags att ta farväl av torr rulltårta med jordgubbssylt och lämna rum åt den här marängrullen, fylld med färska jordgubbar och rosenblad, toppad med vackra violer.
Annons
Marängrulle med jordgubbar, rosenblad och violer
Finns det någon somrigare dessert?
10 bitar
Du behöver:
Marängbotten:
4 äggvitor
1 krm salt
200 g socker
1 tsk majsstärkelse
Fyllning:
450 g jordgubbar
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 tsk rosenvatten
1 näve obesprutade nyponrosblad
Till servering:
Florsocker
Obesprutade violer
Gör så här:
- Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Sätt ugnen på 160°. Vispa äggvitorna med en nypa salt tills de är helt styva. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa tills du får en blank marängsmet. Vispa ner majsstärkelse och vispa vidare 5 minuter till. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet och grädda i 20–25 minuter tills marängen är fast på utsidan och mjuk på insidan. Ta ut från ugnen. Täck med bakduk och låt svalna.
- Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i tunna skivor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna. Vispa vaniljfrön med grädde, tillsätt rosenvatten och vispa grädden fast. Strö florsocker över marängen, lägg på ett bakplåtspapper och vänd på marängen så den florsockerklädda delen blir botten. Bred ut grädden på marängen på cirka ¼. Lägg ut jordgubbar och rosenblad. Rulla försiktigt ihop marängen från kortsidan till en rulle, använd bakplåtspapperet som hjälp. Strö över florsocker och dekorera med violer.
Recept: Julie Polar de Greeve, Mikkel Karstad Foto: Aller Media DK,Julie Polar de Greeve, Stine Christianssen
Annons