Marängsviss 2.0 med grillad banan
24 maj, 2024
AvCatarina König
Om det är någon som vet hur man uppgraderar en dessert så är det Catarina König – testa marängsviss 2.0 med grillad banan!
Annons
Marängsviss 2.0 med grillad banan
Om man älskar marängsviss kommer man att älska denna dessert!
Annons
4 portioner
Du behöver:
2 bananer
Marängglass:
3 dl vispgrädde
1 dl kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpasta (el 1 tsk vaniljsocker)
10 maränger
Snabb chokladsås:
1 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk socker
½ dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Glassen: Vispa grädden fluffig, tillsätt kondenserad mjölk och vaniljpasta. Fortsätt vispa smeten så att den blir riktigt fluffig.
- Klä en brödform med smörpapper och häll i hälften av glass-smeten. Krossa maränger och strö över. Klicka sedan ut resterande smet över marängerna och jämna till. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
- Chokladsås: Vispa ihop vispgrädde, kakao, socker och ljus sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt såsen puttra 3–4 minuter så att den tjocknar något. Strö i lite flingsalt.
- Dela bananerna på längden. Grilla bananerna först på skalsidan ett par minuter, vänd och grilla andra sidan. Servera direkt ovanpå generösa bitar av glassen. Ringla över chokladsåsen.
Foto: Catarina König
Annons