Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marängsviss 2.0 med grillad banan

24 maj, 2024
AvCatarina König
Recept på marängsviss 2.0 med grillad banan
Catarina König
Om det är någon som vet hur man uppgraderar en dessert så är det Catarina König – testa marängsviss 2.0 med grillad banan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Marängsviss 2.0 med grillad banan

Om man älskar marängsviss kommer man att älska denna dessert!

Det här är Catarina Königs marängsviss 2.0 – med grillad banan
Catarina König
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 bananer

Marängglass:

3 dl vispgrädde
1 dl kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpasta (el 1 tsk vaniljsocker)
10 maränger

Snabb chokladsås:

1 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk socker
½ dl ljus sirap
1 nypa flingsalt

Gör så här:

  1. Glassen: Vispa grädden fluffig, tillsätt konden­serad mjölk och vaniljpasta. Fortsätt vispa smeten så att den blir riktigt fluffig.
  2. Klä en brödform med smörpapper och häll i hälften av glass-smeten. Krossa maränger och strö över. Klicka sedan ut resterande smet över marängerna och jämna till. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
  3. Chokladsås: Vispa ihop vispgrädde, kakao, socker och ljus sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt såsen puttra 3–4 minuter så att den tjocknar något. Strö i lite flingsalt.
  4. Dela bananerna på längden. Grilla bananerna först på skalsidan ett par minuter, vänd och grilla andra sidan. Servera direkt ovanpå generösa bitar av glassen. Ringla över chokladsåsen.

Foto: Catarina König

Annons