Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marängsviss med fikon

27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Recept på marängsviss med fikon
Rikke Westesen
Frasig maräng, choklad, vispgrädde och fikon är vad som gör den här vackra marängsvissen till något alldeles speciellt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Marängsviss med fikon

Den imponerande kransen av frasig maräng är en perfekt avslutning på vilken måltid som helst.

Magisk marängsviss med fikon
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

6 portioner

Du behöver:

3 äggvitor
2 ½ dl socker
2 msk kakaopulver
¼ tsk salt

Topping:

2 ½ dl vispgrädde
3 msk björnbärsmarmelad
3 fikon
50 g mörk choklad
125 g björnbär
Ätbara örter eller blommor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100° varmluft.
  2. Vispa äggvitorna luftiga med en elvisp, men inte till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Sikta i kakao, tillsätt salt och blanda väl.
  3. Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll och spritsa små marängtoppar tätt ihop i en ring på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 1 timme och 15 minuter. Öppna ugnsluckan ett par gånger för att släppa ut eventuell ånga. Stäng sedan av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt i ytterligare en timme.
  4. Topping: Vispa grädden till ett fast skum, vänd i björnbärsmarmeladen och häll det i en spritspåse. Skär fikonen i smala klyftor. Smält chokladen över vattenbad och häll den smälta chokladen i en liten spritspåse.
  5. Lägg upp marängkransen på ett serveringsfat. Dekorera med björnbärsgrädde, fikon och björnbär. Fördela den smälta chokladen över kransen och lägg på ätbara örter eller blommor. Låt den stå kallt fram till servering.

Foto: Rikke Westesen

Annons