Marängsviss med jordgubbar och rabarbergrädde
12 maj, 2017
AvJenny Norberg
Sommarens smarrigaste dessert? Fluffig vispgrädde, maräng och glass blandas med sötsyrliga rabarber, jordgubbar och vit choklad. Smak av sommar!
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
200 g rabarber
1 dl muscovadosocker
2 msk vatten
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 liter god vaniljglass
1 liter jordgubbar
12 små maränger
150 g vit choklad (finhackad)
Gör så här:
Skär rabarbern i skivor. Lägg tillsammans med socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Sjud på låg värme i en kastrull under lock tills rabarbern mjuknat och sockret smält. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa grädden hård och blanda med rabarbern. Varva kulor av glass med jordgubbar och maränger på dessertfat. Toppa med rabarbergrädden och avsluta med jordgubbar och choklad.
Recept: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran
Annons