Marängtårta med grädde, bär och nötter
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Underbar marängtårta med färska bär. Marängbottnarna kan du göra i förväg. Sedan är det bara att montera ihop tårtan och toppa med grädde, bär och nötter när det är dags.
Annons
10 personer (buffé)
Du behöver:
6 äggvitor
1 tsk ättiksprit, 12 %
3 3/4 dl socker
100 g hackade hasselnötter
100 g hackad mörk choklad
1 vaniljstång
1 liter vispgrädde
1 kg färska bär
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna hårt, till vita toppar. Vispa ner ättika och sedan sockret, lite åt gången, och vispa tills sockret är upplöst. Vänd ner 50 g hackade hasselnötter och 50 g hackad choklad. Bred ut marängsmeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 1 ½ timme. Stäng av värmen och låt marängen torka i ugnen i 4–6 timmar.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa dem tillsammans med grädden. Klicka ut grädden på marängen, strö över resterande nötter och choklad och toppa med bär.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: 9 vackra tårtfat med fot
Annons