Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marängtårta med grädde, bär och nötter

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Marängtårta med grädde, bär och nötter.
Underbar marängtårta med färska bär. Marängbottnarna kan du göra i förväg. Sedan är det bara att montera ihop tårtan och toppa med grädde, bär och nötter när det är dags.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 personer (buffé)

Du behöver:

6 äggvitor

1 tsk ättiksprit, 12 %

3 3/4 dl socker

100 g hackade hasselnötter

100 g hackad mörk choklad

1 vaniljstång

1 liter vispgrädde

1 kg färska bär

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna hårt, till vita toppar. Vispa ner ättika och sedan sockret, lite åt gången, och vispa tills sockret är upplöst. Vänd ner 50 g hackade hasselnötter och 50 g hackad choklad. Bred ut marängsmeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 1 ½ timme. Stäng av värmen och låt marängen torka i ugnen i 4–6 timmar.

Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa dem tillsammans med grädden. Klicka ut grädden på marängen, strö över resterande nötter och choklad och toppa med bär.

Marängtårta med grädde, bär och nötter.
Marängtårta med grädde, bär och nötter.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: 9 vackra tårtfat med fot

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons