Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Luftig marängtårta med kaffekräm och choklad

28 jan, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på marängtårta med kaffekräm och choklad
En underbar, lyxig marängtårta som är försvinnande god! Kanske lika bra att göra dubbelt recept med en gång?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Marängtårta med kaffekräm och choklad

Luftig maräng och fluffig kräm – som att äta moln!

Recept på marängtårta med kaffekräm och choklad

6 portioner

Du behöver:

4 äggvitor
1 ⅔ dl (150 g) strösocker
1 ⅔ dl (100 g) florsocker

Kaffekräm:

6 dl vispgrädde
2 ½ msk florsocker
2 tsk snabbkaffepulver
2 msk kokande vatten

Till servering:

150 g mörk choklad
50 g hasselnötterev
Lite guldströssel

Gör så här:

  1. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt lite socker i taget under vispning. Vispa tills marängen är helt styv och blank. Sikta ner florsocker och vispa lätt.
  2. Värm ugnen till 110° varmluft. Teckna 4 cirklar med en diameter om 20 cm på 2 ark bakplåtspapper. Bred ut maräng i cirklarna och grädda i ugnen i 1 timme. Slå av värmen och låt bottnarna svalna helt i ugnen.
  3. Blanda grädde och florsocker till kaffekrämen. Lös upp kaffepulvret i en kokande vatten och häll ner i skålen med grädde. Vispa gräddblandningen luftig med elvisp.
  4. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt. Bygg lager med marängbottnar, kaffekräm och det mesta av den hackade chokladen. Avsluta med kaffekräm på toppen. Garnera med resterande choklad, hackade nötter och gärna lite guldströssel.

Recept: Linn Grubbström Foto: Betina Hastoft

LÄS MER: Så gör du tårta med hallonskum och choklad

Annons