Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marängtårta från Karl Fazer café

09 sep, 2012
AvJenny Norberg
Marängtårta med tranbär från Karl Fazer Café. En chokladälskares dröm med en frisk och fräsch tranbärsmousse på toppen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0021_EMV1206.pdf

Botten:

50 g socker

90 g ägg

75 g skirat smör

15 g kakao

75 g vetemjöl

50 g Fazer premium mörk choklad

50 g Fazer vit choklad

Tranbärsmousse:

250 g frysta tranbär

100 g socker

10 g gelatin

200 g cream cheese

30 g florsocker

250 g grädde

Maräng:

50 g äggvita

50 g socker

Till dekoration:

färska bär och florsocker

Vispa ägg och socker, tillsätt skirat smör och blanda i de torra ingredienserna samt den krossade chokladen. Grädda i en form med löstagbar botten på 180° i cirka 15 minuter. Lossa från formen och lägg över kakan i en annan form. Koka tranbär och socker i cirka 10 minuter, mosa ihop och låt svalna. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter. Vispa färskosten och florsockret, tillsätt 2/3 av den kalla tranbärspurén. Krama ur gelatinet och smält ner i purén. Tillsätt det till moussen och blanda om. Vispa grädden löst och blanda ner i moussen. Häll moussen i kakformen ovanpå chokladbotten, jämna ut ytan och ställ i frysen över natten. Vispa äggvita och socker till hårt skum och spritsa på den frysta tårtan. Bränn ytan med en gasbrännare och ta loss kakan från formen. Låt tina något innan servering, lägg på en massa färska bär och pudra med florsocker.

Annons