Marängtårta från Karl Fazer café
Botten:
50 g socker
90 g ägg
75 g skirat smör
15 g kakao
75 g vetemjöl
50 g Fazer premium mörk choklad
50 g Fazer vit choklad
Tranbärsmousse:
250 g frysta tranbär
100 g socker
10 g gelatin
200 g cream cheese
30 g florsocker
250 g grädde
Maräng:
50 g äggvita
50 g socker
Till dekoration:
färska bär och florsocker
Vispa ägg och socker, tillsätt skirat smör och blanda i de torra ingredienserna samt den krossade chokladen. Grädda i en form med löstagbar botten på 180° i cirka 15 minuter. Lossa från formen och lägg över kakan i en annan form. Koka tranbär och socker i cirka 10 minuter, mosa ihop och låt svalna. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter. Vispa färskosten och florsockret, tillsätt 2/3 av den kalla tranbärspurén. Krama ur gelatinet och smält ner i purén. Tillsätt det till moussen och blanda om. Vispa grädden löst och blanda ner i moussen. Häll moussen i kakformen ovanpå chokladbotten, jämna ut ytan och ställ i frysen över natten. Vispa äggvita och socker till hårt skum och spritsa på den frysta tårtan. Bränn ytan med en gasbrännare och ta loss kakan från formen. Låt tina något innan servering, lägg på en massa färska bär och pudra med florsocker.