Margarita med körsbär
08 jul, 2017
AvRedaktionen
En läcker variant av den klassiska tequiladrinken Margarita. Här har vi använt körsbär men du kan även testa med andra bär, till exempel hallon.
Annons
1 person
Du behöver:
1 dl körsbär, urkärnade (70 g)
1 msk vatten
2 msk limesaft
2 msk agavesirap
4 cl ljus tequila
krossad is
Till dekoration:
1 limeklyfta
salt, gärna rosa himalayasalt
cocktailbär
Gör så här:
Häll ut salt på en liten tallrik. Gnid kanten på glaset med en limeklyfta och doppa sedan i salt. Mixa körsbär och vatten och pressa sedan purén genom en sil. Lägg purén i en shaker tillsammans med limesaft, agavesirap och tequila. Skaka ihop blandningen ordentligt. Fyll glaset med krossad is och häll upp drinken. Garnera med cocktailbär.
Recept & styling: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson
Annons