Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marie Serneholt: "Red Velvet Cake är en favorit"

29 mar, 2016
Marie Serneholt är programledare för det nya bakprogrammet "Det stora tårtslaget" i vår. En av hennes personliga favorittårtor är Red Velvet Cake*, som hon beställer när hon är på The Ivy i L.A.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Marie Serneholt är programledare för "Det stora tårtslaget" och gillar Red Velvet Cake.
Marie Serneholt gillar Red Velvet Cake. Foto: Kambiz Inanloo/TV4

*Red Velvet Cake är en rödbrun chokladtårta med cream cheese som härstammar från den amerikanska södern. Den röda färgen berodde från början på en kemisk reaktion som uppstod när filmjölk, vinäger och kakao blandades, men nu för tiden används ofta röd karamellfärg.

ELLE mat & vin ställde några snabba frågor till Marie.

Marie Serneholt

Ålder: 32 år.
Familj: Mamma, pappa, storasyster och storebror.
Bor: I Stockholm.
Gör: Programledare och bloggare på ELLE.se.
Aktuell: I Det stora tårtslaget (Sjuan) och Fångarna på fortet (TV 4) under våren samt med doftserien Signature och det ekologiska rödvinet Amare.

Annons

Favoritfik, i Sverige eller utomlands?

– När jag befinner mig i L A bokar jag alltid ett bord utomhus på The Ivy, ropar in ett glas ljus rosé och deras Red Velvet Cake och tar även en tugga av den roliga och bisarra L A-scenen som utspelar sig runt-omkring.

Godaste bakverket enligt dig?

– Napoleonbakelse eller biskvier med ljus smörkrämsfyllning – tantfika när det är som bäst!

Har du någon favoritmaskin i köket?

– Min mintgröna Kitchenaid kirrar både det ena och det andra.

Hur dukar du?

– Med mycket känsla och omsorg. Jag tycker att dukningen är halva grejen när man bjuder på middag. Levande ljus och färska blommor är ett måste och såklart välfyllda glas (skratt).

Har du något favoritporslin?

– Jag gillar klassiker. Blått och vitt är melodin hemma hos mig, så porslinet Ostindia är en solklar favorit.

Favoritdryck på kvällen?

– En espressomartini.

Din senaste upptäckt i matväg?

– Min begåvade vän Sofi Fahrmans nya bok Ready for takeoff är proppad med recept från några av mina favoritrestauranger runt om i världen. Ett måste i kokbokshyllan.

Hur imponerar man bäst på sina gäster utan att behöva anstränga sig för mycket?

– God mat och dryck i all ära, men att vara avslappnad, bjuda på sig själv och få sina gäster att känna sig som 10 poäng kommer man långt med. Då kan man sitta på ett köksgolv och käka varmkorv, det spelar liksom ingen roll.

Det stora tårtslaget har premiär på Sjuan torsdag 7 april klockan 21:00.

Red Velvet Cake. Foto: Shutterstock
Red Velvet Cake. Foto: Shutterstock
Annons