Marinerad fläskfilé med caprese-sallad
30 mar, 2020
AvRedaktionen
Smakrik dubbelmarinerad fläskfilé med läcker panzanella caprese-sallad – en matig och riktigt god rätt!
Annons
12 bufféportioner
Du behöver:
1,2 kg fläskfilé
5 msk smör
Marinad 1:
3 vitlöksklyftor, pressade
3 msk soja
6 msk olivolja
3 tsk sambal oelek
6 krm grovmalen svartpeppar
Marinad 2:
3 lime, rivet skal och saft
3 röda chilifrukter, strimlade
1 1/2 rödlök, finhackad
3 dl olivolja
3 msk flytande honung
Panzanella caprese-sallad:
12 tjocka skivor dagsgammalt levainbröd
1 ½ dl olivolja
Salt och svartpeppar
3 auberginer
3 burkar körsbärstomater à 400 g
3 burkar kronärtskockor
600 g mozzarella
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till marinad 1.
- Fördela marinaden i dubbla plastpåsar, lägg ner fläskfiléerna i dem.
- Marinera i kylen i minst 1 timme.
- Häll av marinaden och stek filéerna runtom i smör, cirka 15 minuter, till 70° innertemperatur. Låt kallna.
- Blanda alla ingredienser till marinad 2.
- Skiva filén tunt och lägg på ett fat.
- Slå marinad 2 över och låt stå kallt fram till servering.
- Riv brödet i grova bitar. Vänd dem i en skål med olivolja och salt.
- Rosta brödbitarna gyllene i en torr stekpanna.
- Skär auberginen i grova tärningar, halvera tomaterna och kronärtskockorna.
- Vänd auberginebitarna i olja, salta och peppra och stek dem mjuka.
- Tillsätt tomater och kronärtskocka och låt steka med i 2 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda rätten.
Vid servering:
- Riv mozzarellan i bitar och vänd ihop med de stekta grönsakerna (som du värmt upp på plåt under aluminiumfolie om du förberett rätten), spröda brödbitar och färsk basilika.
- Lägg upp fläskfiléerna och servera med den ljumma salladen till.
Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
3 festliga recept med fläskfilé
Annons