Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marinerad fläskfilé med caprese-sallad

30 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på marinerad fläskfilé med caprese-sallad
Smakrik dubbelmarinerad fläskfilé med läcker panzanella caprese-sallad – en matig och riktigt god rätt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 bufféportioner

Du behöver:

1,2 kg fläskfilé

5 msk smör

Marinad 1:

3 vitlöksklyftor, pressade

3 msk soja

6 msk olivolja

3 tsk sambal oelek

6 krm grovmalen svartpeppar

Marinad 2:

3 lime, rivet skal och saft

3 röda chilifrukter, strimlade

1 1/2 rödlök, finhackad

3 dl olivolja

3 msk flytande honung

Panzanella caprese-sallad:

12 tjocka skivor dagsgammalt levainbröd

1 ½ dl olivolja

Salt och svartpeppar

3 auberginer

3 burkar körsbärstomater à 400 g

3 burkar kronärtskockor

600 g mozzarella

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser till marinad 1.
  2. Fördela marinaden i dubbla plastpåsar, lägg ner fläskfiléerna i dem.
  3. Marinera i kylen i minst 1 timme.
  4. Häll av marinaden och stek filéerna runtom i smör, cirka 15 minuter, till 70° innertemperatur. Låt kallna.
  5. Blanda alla ingredienser till marinad 2.
  6. Skiva filén tunt och lägg på ett fat.
  7. Slå marinad 2 över och låt stå kallt fram till servering.
  8. Riv brödet i grova bitar. Vänd dem i en skål med olivolja och salt.
  9. Rosta brödbitarna gyllene i en torr stekpanna.
  10. Skär auberginen i grova tärningar, halvera tomaterna och kronärtskockorna.
  11. Vänd auberginebitarna i olja, salta och peppra och stek dem mjuka.
  12. Tillsätt tomater och kronärtskocka och låt steka med i 2 minuter.
  13. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda rätten.

Vid servering:

  1. Riv mozzarellan i bitar och vänd ihop med de stekta grönsakerna (som du värmt upp på plåt under aluminiumfolie om du förberett rätten), spröda brödbitar och färsk basilika.
  2. Lägg upp fläskfiléerna och servera med den ljumma salladen till.
Recept på marinerad fläskfilé med caprese-sallad
Marinerad fläskfilé med caprese-sallad.

Av: Sofia Andersson & Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

3 festliga recept med fläskfilé

Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis

Klassiker med en twist: Fläskfilé i cidersås

Annons