Marinerad lax med wasabi-majonnäs
25 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
En denna vackra och otroligt goda rätt gömmer sig marinerad lax, tunt skivade rädisor och het wasabi-majonnäs.
Annons
Marinerad lax med wasabi-majonnäs
Len lax, het majonnäs och krispiga grönsaker gör den här rätten extra härlig!
4 portioner
Du behöver:
4 laxfiléer av sushikvalitet, t ex salmalax
1 msk socker
4 msk japansk soja
2 msk limejuice
½ gurka
4 rädisor
1 zucchini
Olivolja
Peppar
Wasabimajonnäs:
1 dl majonnäs av god kvalitet
1 ½ tsk wasabipasta
Till servering:
1 msk svarta sesamfrön
4 ätbara blommor
1 näve ärtskott
Gör så här:
- Skär bort eventuellt skinn på laxen och tärna den. Vispa ihop socker, soja och lime. Häll över laxen, låt marinera övertäckt i kyl 30 minuter.
- Rensa rädisor och skär i tunna skivor. Lägg i isvatten i 20 minuter. Ta bort skalet på gurkan och tärna den. Skölj zucchini och skär i tunna stavar. Vänd zucchinin i olja, salt och peppar.
- Rör ihop majonnäs med wasabi. Häll upp i en spritspåse.
- Fördela laxen i fyra skålar. Spritsa ut wasabimajonnäs, Fördela grönsaker över rätten och toppa med örter, blommor och svarta sesamfrön.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard
Annons