Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marinerad rökt lax med vallmofrön

29 maj, 2017
AvRedaktionen
Marinerad rökt lax med vallmofrön.
Färdigrökt lax gör den här rätten till något du slänger ihop på nolltid. Gillar man inte den rökta smaken går det lika bra med salmalax.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1 msk lättrostade vallmofrön

2 apelsiner (varav saft från 1)

2 tsk rödvinsvinäger

2 tsk olivolja

1/2 tsk sesamolja

ev flingsalt, nymalen svartpeppar

300 g rökt lax

85 g fint skivade rädisor

3 finskurna salladslökar

rostat rågbröd (till servering)

Gör så här:

Vispa ihop vallmofrön, rivet apelsinskal och -saft, vinäger och oljor. Krydda med salt och peppar. Var sparsam med saltet då rökt lax kan vara ganska salt i sig. Skär tunna laxskivor och lägg dem i en skål tillsammans med merparten av rädisorna och salladslöken. Ringla över dressingen och blanda runt med händerna. Marinera laxen i 5–10 min så att vinägern hinner tillaga laxen något. Rosta brödet under tiden. Sprid ut laxen över en stor tallrik och häll över dressingen som finns kvar i skålen. Strö över resterande rädisor och salladslök. Servera med rostat bröd och låt alla få var sin gaffel att lyfta skivorna från fatet med.

Marinerad rökt lax med vallmofrön.
Marinerad rökt lax med vallmofrön.

Recept och foto: Europapress

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons