Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Marinerade bär med vaniljgrädde

13 feb, 2017
AvRedaktionen
Marinerade bär med vaniljgrädde.
Även om det inte är säsong för färska bär, kan man i undantagsfall lyxa till det med sådana. Här får de marinera i en lag av honung och citron, vilket gör dem ännu godare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

ca 0,75 liter blandade bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar

Marinad:

1 dl socker

0,75 dl honung

1 dl vatten

1 citron, saften

1/2 dl Grand marnier (eller annan valfri likör)

Vaniljgrädde:

2 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 tsk socker

florsocker (till servering)

Gör så här:

Koka upp socker, honung, vatten och citronsaft och låt sockret ösa sig. Lyft av från plattan. Tillsätt likör och låt svalna. Blanda bären i en skål eller bunke och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme. Vispa grädden tillsammans med sockret och frön från urskrapad vaniljstång. Servera bären tillsammans med grädden. Pudra med florsocker.

Marinerade bär med vaniljgrädde.
Marinerade bär med vaniljgrädde.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons