Marinerade bär med vaniljgrädde
13 feb, 2017
AvRedaktionen
Även om det inte är säsong för färska bär, kan man i undantagsfall lyxa till det med sådana. Här får de marinera i en lag av honung och citron, vilket gör dem ännu godare.
Annons
Du behöver:
ca 0,75 liter blandade bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar
Marinad:
1 dl socker
0,75 dl honung
1 dl vatten
1 citron, saften
1/2 dl Grand marnier (eller annan valfri likör)
Vaniljgrädde:
2 dl vispgrädde 1/2 vaniljstång 1 tsk socker
florsocker (till servering)
Gör så här:
Koka upp socker, honung, vatten och citronsaft och låt sockret ösa sig. Lyft av från plattan. Tillsätt likör och låt svalna. Blanda bären i en skål eller bunke och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme. Vispa grädden tillsammans med sockret och frön från urskrapad vaniljstång. Servera bären tillsammans med grädden. Pudra med florsocker.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons